Ga naar inhoud
iso 9001 Logo EPAL Logo SMHV Logo
Kwaliteit bij Vierhouten Palletindustrie B.V.
  • Custom made geproduceerde pallets
  • Vakkundige reparatie
  • Wij leveren alle maten en uitvoeringen houten pallets
  • Levering door onze eigen chauffeurs
Vraag direct een offerte aan!
ISO9001 Logo EPAL Logo SMHV Logo

Duurzaamheid

Nederland moet een groene, circulaire economie worden. Hier draagt Vierhouten-Palletindustrie B.V. graag zijn steentje aan bij. Om de circulaire economie te stimuleren maakt Vierhouten-Palletindustrie B.V. gebruik van duurzame grondstoffen en gebruikte producten zonder afval.

GEBRUIKTE PALLETS

Hout is een van de meest duurzame en eeuwig hernieuwbare grondstof die er is. Dit betekent dat hout goed gerepareerd kan worden. Zelfs zo goed dat er geen vergelijkbare grondstof is die makkelijker en vaker gerepareerd wordt.

Wanneer een pallet van Vierhouten-Palletindustrie B.V. kapot is wordt deze hersteld en vervangen. Een wijdvertakt netwerk van handelaren, reparateurs, palletpools en producenten werkt samen om hergebruik van de pallets mogelijk te maken.

Een gebruikte pallet deelt op deze manier opnieuw mee aan de pallethandel. Een circulair proces dat bijdraagt aan een verminderende co2-uitstoot. Er hoeft namelijk minder hout gekapt te worden dan wanneer een nieuw pallet wordt gemaakt.

NIEUWE PALLETS

Naast gebruikte pallets levert Vierhouten-Palletindustrie B.V. ook nieuwe pallets. Voor de productie van nieuwe pallets wordt uitsluitend hout met een FSC keurmerk gebruikt.

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie, die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer, wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden, met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Het FSC keurmerk verzekert dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, met alle aandacht voor de mensen die van het bos afhankelijk zijn.

GEEN AFVAL

Een goed gestructureerd systeem binnen Vierhouten-Palletindustrie BV zorgt ervoor dat er geen houtafval bij de productie van nieuwe pallets tot stand komt.

Niet te repareren pallets worden door Vierhouten-Palletindustrie BV doorgezet naar bedrijven, die dit afvalhout gebruiken voor andere doeleinden. Bijvoorbeeld als brandstof of als grondstof voor de productie van geperst hout.

Tevens zijn de houten pallets in bijna alle gevallen te repareren, zodat ze weer opnieuw in de pallethandel kunnen worden ingezet.

Door al deze ontwikkelingen is het afval nihil, waardoor het milieu minimaal wordt belast.

Vraag een offerte aan en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen!