Ga naar inhoud
iso 9001 Logo EPAL Logo SMHV Logo
Kwaliteit bij Vierhouten Palletindustrie B.V.
  • Custom made geproduceerde pallets
  • Vakkundige reparatie
  • Wij leveren alle maten en uitvoeringen houten pallets
  • Levering door onze eigen chauffeurs
Vraag direct een offerte aan!
ISO9001 Logo EPAL Logo SMHV Logo

HT / ISPM 15

Bij de export naar een groot aantal landen in de wereld wordt als eis gesteld, dat de pallets worden behandeld via de ISPM 15 normering, ook wel Heat Treatment (HT) genoemd. In deze normering is aangegeven hoe houten pallets behandeld dienen te worden ter voorkoming van de verspreiding van ongedierte en insecten.

Een geperste pallet is ook als ISPM 15 inzetbaar. (HT behandeling is bij deze pallet niet nodig).

Uitleg ISPM15 behandeling

De houten verpakkingsmaterialen worden in een droogkamer geplaatst, waarna deze op temperatuur wordt gebracht. Zodra de kern van het hout de temperatuur van 56 graden heeft bereikt, moet deze nog 30 minuten op deze temperatuur worden gehouden. Zodra deze cyclus is afgerond, is de pallet behandeld volgens de ISPM 15 normering.

Als het hout is behandeld, wordt het van een merkteken voorzien.

Vierhouten-Palletindustrie BV is aangesloten bij de SMHV. Deze organisatie controleert jaarlijks diverse malen bij de aangesloten bedrijven binnen de pallet-branche of deze normering volgens de geldende regels wordt gehanteerd.

Door onze certificering bij het SMHV zijn wij als bedrijf in staat u te voorzien van alle pallets (nieuwe & gebruikte pallets) met een ISPM 15 behandeling en de daarbij behorende certificaten.

Accepteert het land van bestemming uw houten verpakking? - 0.81MB In het pdf bestand kunt u een folder vinden van het SMHV met belangrijke informatie voor inkopers en gebruikers van houten verpakkingen.
Vraag een offerte aan en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen!