Ga naar inhoud
iso 9001 Logo EPAL Logo SMHV Logo
Kwaliteit bij Vierhouten Palletindustrie B.V.
  • Custom made geproduceerde pallets
  • Vakkundige reparatie
  • Wij leveren alle maten en uitvoeringen houten pallets
  • Levering door onze eigen chauffeurs
Vraag direct een offerte aan!
ISO9001 Logo EPAL Logo SMHV Logo

Gebruikte europallets

‘’Vierhouten Palletindustrie BV, als het om pallets gaat’’

Binnen 24 uur uw gebruikte europallets bij u op locatie door Vierhouten Pallets. Wij leveren A-, B- en C-keus europallets tegen scherpe prijzen. Daarnaast heeft u nog de volgende voordelen:

  • Levering door eigen chauffeurs;
  • Terrein van totaal 25.000 m2;
  • Bedrijfsvoorraad van zo’n 180.000 pallets.

EPAL

Al onze gebruikte europallets voldoen aan de EPAL normering en zijn gemarkeerd met het EPAL logo. Vierhouten Pallets heeft een EPAL Handelslicentie. Op die manier bent u bij aankoop van gebruikte europallets altijd verzekerd van pallets voorzien van een geldig EPAL-certificaat. Met deze handelslicentie geven wij de garantie dat de verhandelde europallets voldoen aan de technische en UIC-voorschriften van EPAL.

Assortiment gebruikte europallets

Ons assortiment gebruikte europallets verdelen wij in 2 groepen. Allereerst de 1e keus (A-keus) blanke europallet, deze europallet is blank van kleur en nagenoeg nog nieuw. Als 2e (B-keus europallet) kunnen wij u de intensiever gebruikte europallets leveren. Wij leveren tevens nieuw geproduceerde europallets.

Eigenschappen van Europallets

Europallets zijn de meest gebruikte pallets in de transportwereld. Europallets zijn uitstekend in te zetten als transportmiddel, ladingdrager en opslageenheid. Een Europallet kan tot 2000 kilogram aan gewicht dragen en heeft altijd een standaard afmeting van 80 x 120 cm.

Een Europallet is te herkennen aan het EUR-teken op het rechterblok van de pallet. Europallets worden alleen gemaakt door bedrijven die voldoen aan de EPAL normen.

Waarde europallet

Europallets staan bekend om de ruilwaarde die ze vertegenwoordigen. Volle, beladen europallets worden geruild bij aflevering tegen lege europallets. Indien er niet geruild kan worden moet er op een andere wijze, eventueel later alsnog geruild worden. Dit zijn afspraken tussen bedrijven onderling.

Vierhouten return system

Vierhouten Palletindustrie BV erkent de waarde van een Europallet en heeft hiervoor het Vierhouten return system (VRS) opgezet. Dit is een eenvoudig concept: de Europallet met uw lading vertrekt naar bijvoorbeeld uw klant in het buitenland. De pallets welke uw eigendom zijn, kunnen na het lossen door uw klant worden ingeleverd bij een lokaal gelegen palletdepot.

Voor het inleveren van de pallet bij zo’n lokaal depot krijgt u een goede vergoeding, zo houdt u uw kosten beheersbaar. Het gehele proces wordt ondersteund door overzichtelijke en “up to date” informatie systemen zodat uw saldi ten alle tijden inzichtelijk zijn.

Vierhouten Pallets & Bio Energy

Vierhouten Pallets houdt zich ook nadrukkelijk bezig met milieu. Door een goed gestructureerd systeem zorgen wij ervoor dat er geen houtafval is bij de productie of reparatie van pallets.

Wij verzamelen het afvalhout in een container zodat het later ingezet kan worden voor de verwerking van Bio Energy. Bio Energy is elektriciteit, warmte of gas die gewonnen wordt uit organisch materiaal. Organisch materiaal kan zijn: houtafval, groente-, fruit- en tuinafval en mest.

Bekijk onze certificaten: Certificaat 1 en Certificaat 2.

Offerte aanvraag gebruikte europallets

Geïnteresseerd in gebruikte europallets en wilt u weten wat de prijs is? Vraag dan via het onderstaande formulier een offerte aan of bel naar 0341-356644.
Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.
Vraag een offerte aan en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen!