Ga naar inhoud
iso 9001 Logo EPAL Logo SMHV Logo
Kwaliteit bij Vierhouten Palletindustrie B.V.
  • Custom made geproduceerde pallets
  • Vakkundige reparatie
  • Wij leveren alle maten en uitvoeringen houten pallets
  • Levering door onze eigen chauffeurs
Vraag direct een offerte aan!
ISO9001 Logo EPAL Logo SMHV Logo

Europallets

‘’De beste kwaliteit Europallets: nieuw en gebruikt’’

Op zoek naar Europallets die snel geleverd worden? Vierhouten Palletindustrie BV is sinds 1976 toonaangevend als europalletleverancier in Nederland. U heeft bij ons het volgende voordeel:

  • Nieuwe A-keus europallets
  • 280.000 pallets op voorraad;
  • Terrein van 32.000 m2;
  • Binnen 24 uur afgeleverd;
  • Levering door onze eigen chauffeurs.

Europallets kopen bij Vierhouten Pallets

U koopt eenvoudig en snel gebruikte europallets bij Vierhouten Pallets. Kies de europallets die bij u wensen passen en vul vervolgens het formulier volledig in. Geef daarbij ook het aantal en de afleverplaats aan. Daarna nemen wij contact met u op en maken wij een geheel vrijblijvende offerte voor u op. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het kopen van europallets? Bel dan 0341-356644 of vul het contactformulier in. Wij streven er naar om uw bestelling binnen 24 uur bij u af te leveren.

Onze nieuwe europallets

De nieuwe europallets die wij leveren worden gemaakt van vuren uit Midden Europa. De europallets dragen het EPAL-certificaat, zijn HT-behandeld en voldoen volledig aan de ISPM-15 norm. Zodoende zijn deze pallets geschikt voor export binnen en buiten Europa. Bij Vierhouten Pallets hanteren we aantrekkelijke staffelkortingen.

RUIM ASSORTIMENT PALLETS

Naast Europallets hebben we een ruim aanbod nieuwe pallets en gebruikte pallets:

EPAL-pallets

De europallets van Vierhouten Palletindustrie zijn voorzien van een EPAL markering. Vierhouten Palletindustrie is in het bezit van een EPAL Handelslicentie. Zo bent u bij aankoop van nieuwe europallets altijd verzekerd van pallets met een geldig EPAL-keurmerk. Door onze handelslicentie garanderen wij dat de verhandelde europallets voldoen aan de strenge UIC- en technische eisen van EPAL.

In de pallethandel komen vervalste exemplaren van EPAL-pallets nogal eens voor. Deze pallets voldoen absoluut niet aan de strenge eisen die EPAL hanteert. Bij Vierhouten Pallets onderzoeken wij iedere pallet die binnenkomt op echtheid en kwaliteit. Op de website van Nederpal kunt u overigens zelf ook ontdekken of u in het bezit bent van een vervalst europallet.

Heat treatment volgens ISPM 15

Onze Europallets zijn voorzien van een HT (Heat Treatment) behandeling volgens de ISPM 15 normering. Indien u wilt exporteren naar het buitenland is het in veel landen een vereiste dat de pallets een HT behandeling hebben ondergaan. Lees meer informatie over onze HT behandeling.

Eigenschappen van europallets

De Europallet is de meest gebruikte pallet in de Benelux en de rest van Europa. Europallets zijn veelzijdig in te zetten: als transportmiddel, ladingdrager en opslageenheid. Een Europallet heeft een standaard afmeting van 80 x 120 cm en kan tot 2000 kilogram aan gewicht dragen. Bekijk hier ook onze gebruikte europallets.

Europallets zijn te herkennen aan het EUR-teken op het rechterblok van de pallet. Alleen bedrijven die voldoen aan de EPAL normen mogen europallets produceren met het EUR-teken.

Waarde van Europallets

Europallets staan bekend om de (ruil)waarde die ze vertegenwoordigen. Bij de aflevering van een volle, beladen europallet moet de ontvanger een lege europallet aanbieden aan de verzender. Indien de ontvanger niet kan ruilen moet er op een andere wijze worden geruild, eventueel door later alsnog te ruilen. Dit zijn afspraken tussen bedrijven onderling.

Vierhouten return system

Vierhouten Palletindustrie BV is zich bewust van de waarde die een Europallet vertegenwoordigt, ook voor uw bedrijf. Wij hebben hierdoor het Vierhouten return system (VRS) opgezet. Dit is een eenvoudig concept: de Europallet vertrekt met uw lading naar uw klant in het buitenland. De Europallet, welke uw eigendom is, kan door uw klant ingeleverd worden bij een lokaal gelegen palletdepot.

Voor de ingeleverde Europallet bij een lokaal depot krijgt u een goede vergoeding, zo houdt u uw kosten beheersbaar. Tijdens het proces wordt u ondersteund door een overzichtelijk en ‘up to date’ informatiesysteem zodat uw saldi altijd inzichtelijk zijn.

Vierhouten Pallets & Bio Energy

Vierhouten Pallets houdt zich actief bezig met het milieu. Door middel van een goed gestructureerd systeem zorgen wij ervoor dat er geen afvalhout is bij de productie of reparatie van pallets.

Wij verzamelen al het afvalhout in een container zodat het later ingezet kan worden voor de verwerking van Bio Energy. Bio Energy is elektriciteit, warmte of gas die uit organisch materiaal gewonnen wordt. Organisch materiaal kan zijn: houtafval, groente-, fruit- en tuinafval en mest. Vierhouten Pallets draagt een steentje bij het aan milieu door al het afvalhout ter beschikking te stellen.

Bekijk onze certificaten: Certificaat 1 en Certificaat 2.

Offerte aanvraag Europallets

Bent u benieuwd naar de prijs van een nieuwe europallet? Vraag dan via het onderstaande formulier een offerte aan of bel naar 0341-356644.

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.
Vraag een offerte aan en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen!